Hirdetés

2008. január 14., hétfő

ESFP

ESFP

ESFP

Az ESFP típus vonzó, melegséget és optimizmust sugároz. Sima modorú, szellemes, elbájoló, okos, beszédes és nyílt környezete felé - egyszóval: előadó.

Az ESFP kerüli az egyedüllétet, ha csak lehet, keresi mások társaságát. Könnyen talál társaságot, mert rendszerint remekül lehet szórakozni a jelenlétében. Az ESFP szereti az izgalmat és meg is teremti, bárhol legyen. Életöröme ragályos, és rendszerint boldog arccal jár-kel. Gyakran kitűnő társalgó, folyékony évődése szórakoztatóan szellemes. Az ESFP-t kifinomult szellemi légkör veszi körül, nagy valószínűséggel az utolsó divat szerint öltözik, ezzel is jelzi, hogy az élet minden jó oldalát élvezi: az öltözködést, az ételt, a fizikai kényelmet és a kellemes, örömteli időtöltést. Bárhol legyen az ESFP típus, az “egyél, igyál és légy vidám” hangulatot alakítja ki, és környezetében folyamatos partira emlékeztető és vidám az élet.

Az ESFP izgalmas, kissé kiszámíthatatlan élettárs, ami egy nyugodtabb típusnak kalandos életet, az ettől való félelmet és a feszültséget jelentheti. Valószínű, hogy az otthona tele van emberekkel, akik mind nagyon jól érzik magukat. A problémáknak tilos a belépés. Ezt úgy éri el, hogy egyszerűen nem hajlandó észrevenni a bajt. Lehet túlzottan nagylelkű, ami az övé, az a tiéd, és ami a tiéd, az a tied is marad. Mindenkinek segítséget nyújt, és mindenkit szeret anélkül, hogy bármit várna viszonzásul.

Mind a férfi, mind a nő ESFP hajlamos impulzívan viselkedni. A pszichológiai csábításoknak és a fizikai csábításoknak is könnyen megadja magát, kedvesen teljesíti mások kívánságait. Szülőként az ESFP szórakoztató, baráti, és izgalmak forrása. Ez a típus tűri valamennyi közül legkevésbé az aggályoskodást. Az aggályokat azzal kerüli el, hogy egészen addig nem veszi tudomásul a helyzet árnyoldalait, amíg csak lehetséges. Hajlamos rá, hogy kissé engedékeny legyen saját magával szemben. Nem rendez jeleneteket, hanem látszólagos egyetértést és alkalmazkodást színlel - azután a saját elképzelése szerint cselekszik. Az ESFP típus az aktív munkafeladatokat kedveli, és nem azt, ami magányos, egyedüllétben végzett munkával jár. Nagymértékben támaszkodik saját személyes tapasztalataira, és általában a józan észre. Az ESFP típus társaságkedvelő, társas magatartása és alkalmazkodása melegséggel tölt el másokat. Nem érdekli az elméleti kutatás és az iskolás tanulás se, mert a tudást csak azonnali hasznossága miatt igényli. Kerüli a tudományos és műszaki tárgyköröket, az üzleti élet felé törekszik, és nagyon ügyes az eladásban, főleg a kézzelfogható dolgok eladásában. Jó hatásfokkal dolgozhatnak a nevelésben, különösen az általános iskolai oktatásban, és élvezhetik a betegápolást a benne rejlő drámai elemek miatt. Jól bánnak az emberekkel, krízishelyzetben is, olyan képességük ez, amely alkalmassá teszi őket a szociális munkára. Azt is élvezik, ha szórakoztathatják az embereket, és ez az előadóművészet felé vonzza őket.

Nincsenek megjegyzések:

Való világ 4 élőben az interneten

Való világ 4 élőben az interneten